KAPI AÇMA TUTANAĞININ ÖNEMİ

Duyurular

Ankara Anahtarcılar Kilitçiler ve Çilingirler Meslek Odamızın siz Değerli üyeleri ;
Siz kayıtlı üyelerimizin kilitli kapı-yer-mekan açmalarınız da , hukuki yönden elimizi güçlendirmesi ve talep edenlerinde bu işin ciddiyetine vakıf olmaları anlamında KAPI AÇMA TUTANAĞI düzenlenmesi gerekliliğini bir kere daha hatırlatmak istedim.
Eski TCK 582-583. maddeler mesleğimizi tanımlama ve sınırlama yaparken kanun en elimiz daha güçlü idi.
Fakat şu an da bu kanun maddeleri yürürlükte değil. Dolayısı ile bizler bu mesleği icra eden ustalar geçmişten aldığımız ve edindiğimiz tecrübeler ile daha dikkatli – sorumlu davranmalıyız.
Her ne şart altında olursa olsun KİLİTLİ KAPI AÇIMINDA MUTLAKA MESLEKİ ODAMIZDAN TEMİN EDECEĞİNİZ KAPI AÇMA TUTANAĞINI EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE DOLDURMANIZ ,MESLEĞİMİZİN HASSASİYETİ VE ÖNEMİ AÇISINDAN KENDİ MENFAATİNİZE OLACAKTIR.
Geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımız sorunlar ve sıkıntılar yaşadı, ama KAPI AÇMA TUTANAĞI DÜZENLEMESİ YAPSAYDI belki şahıs kapıyı açtırmayacak yaptıracağı işten vazgeçecek ,açtırsa bile kimlik bilgileri hazır elimizin altında olacaktı.
Gerekli bilgilere ve evraklara Oda Genel sekreterimiz Sayın Eyyüp DALKILIÇ tan ulaşabilirsiniz.
Siz değerli üyelerimizin bu konuda hassas olmalarını ve bu konuyu göz ardı etmemenizi istiyor, temenni ediyor ,hayırlı işler diliyoruz .